Uusi hanke on käynnistynyt

Voimalahanke on käynnistynyt.

Uuden voimalan selvitys on käynnistynyt tuulen mittauksella ja muilla tarvittavilla toimenpiteillä.Alueelle voitaisiin rakentaa 1-3 voimalaa. Alue sijaitsee Tornion  pohjoisosassa metsäisellä alueella ,josta lähimpiin asutuksiin on yli kaksi kilometriä, joten ei olisi häiriötä asutukselle. Muutaman kuukauden kuluttua on mahdollista tehdä ensimmäiset arviot hankkeen kokonaisuudesta ja jatkaa selvityksiä hankkeen lopulliseen toteutukseen.

Sumituuli Oy

Matti Ramlin


Osakkuussähkö

Osakkuussähköä voi saada ensivuoden alusta alkaen. Sähköön ovat oikeutettuja  kaikki osakkaat jollei toisin ole sovittu.

Sähkön saanti edellyttää siirtymistä Eon Kainuun asiakkaaksi, mikäli ei ole olemassa olevaa asiakassuhdetta.

Nyt olisi pikaisesti ilmoitettava ne osakkaat, jotka haluavat siirtyä Eon Kainuun asiakkaaksi.Osakkussähkön saanti edellyttää kaiken muunkin kulutetun sähkön oston Eon Kainuulta eikä pelkästään osakkussähkön osuutta.Kyseessä on aikaa vievä toiminto saada kaikki toimimaan heti vuodenvaihteen jälkeen.Osakkussähkön voi luovuttaa myös jonkin toisen osapuolen käyttöön teidän keskinäisellä sopimusasiakirjalla, joka toimitetaan Sumituuli Oy:lle.Kaikkien osakkaiden ja niiden, jotka luovuttavat tai myyvät osakkussähköosuuden toisen osapuolen käyttöön on ilmoitettava kaikki yhteystiedot ja kulutuspaikan numero mikä on merkitty sähkötaulussa olevaan kwh mittariin.Kaikista asiaan liittyvistä tiedoista tullaan antamaan tarkemmat ohjeet.Olisi hyvä saada ennakkoilmoitus asiasta jolloin tiedettäisiin mahdollisten sähkön hankkijoiden  alustava määrä. Helpottaa ja nopeuttaa asian valmistelua.

Sumituuli oy

Matti Ramlin

 

 


Tervehdys

Syksy on ollut täälläkin poikkeuksellisen lämmin, arviolta kaksi viikkoa normaalista jäljessä.

Voimala on toiminut odotusten mukaan, näyttää että ollaan suunnitellussa tuotantomäärässä. Laitan kuvia meidän juhlista, kun illat pimenee. Uusi voimalaprojekti on käynnissä, luvitus ym. siihen liittyvät asiat valmisteilla.

Kaikille hyvää alkavaa syksyä.

Matti Ramlin Tj.


KIITOS KAIKILLE

Voimalan vihkiäiset saatiin viettää aurinkoisessa lämpimässä, mutta heikossa tuulisessa säässä.

Juhlaan osallistujia oli reilu150henkilöä,Virosta,Tampereelta,Valkealasta,Oulusta,Sodankylästä, Rovaniemeltä,Ylitorniolta ,Konnevedeltä,Torniosta sekä Vojakkalan  kyläläisiä.                                                                                                                             Vihkimisen suoritti kansanedustaja Simo Rundgren leikkaamalla sinivalkoisen nauhan.  Nauhaa pitivät Kelly Moones ja Tarmo Moones Virosta.Leikkaamassa olivat  myös hallituksen puheenjohtaja Jari Tervahauta ja toimitusjohtaja. Matti Ramlin. Vihkimisen jälkeen Tornion Mieskuoro esitti kaksi laulua.Siinä tilaisuuden päätyttyä tuulikin virisi ja voimala lähti pyörimään.Väki siirtyi linja-autoihin, joilla mentiin Vojakkalan NS talolle ,missä varsinaiset muut juhlallisuudet pidettiin .Tilaisuus alkoi ruokailulla.   Avaussanat lausui hall.pj.Jari Tervahauta.  Juhlapuheen piti kansanedustaja Simo Rundgren, joka toi  myös entisen kauppa -ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen tervehdyksen.  Rovaniemen Energian toim.joht. Markus Tykkyläinen puhui tuulivoiman rakentamisen vaikeuksista ja luki syöttötariffityöryhmän asiantuntijajäsenen tekniikan tohtori Jari Ihosen tervehdyksen. VNT Management hall. pj. Di.Jarmo Saaranen  kertoi tuulivoimatekniikasta ja sen tulevaisuudesta.   Tornion Mieskuoro lauloi, jonka jälkeen Matti Ramlin kertoi hankkeen historiaa kuvin ja sanoin sekä lausui päätössanat.Tilaisuus päättyi Maakuntalauluun ja täytekakkukahveihin.

 


Tilaisuuden Ohjelma

Tilaisuuden  Ohjelma

Tilaisuuden juontaa Jouni Puoskari

Kello 9.45 Kokoontuminen Vojakkalan nuorisoseuralla

Kello 10.15 Linja-autolla siirtyminen Kemin Ajoksen öljysataman alueelle

Kello 11.15 Siirtyminen voimalalle

Kello 11.30 Voimalan vihkiminen

Kello 12.00 Paluu Vojakkalan nuorisoseuralle

Kello 12.40 Ruokailu

Kello 13.40 Avaussanat Sumituuli Oy: n hallituksen puheenjohtaja Jari Tervahauta

Kello 13.45 Puhe Kansanedustaja Simo Rundgren

Kello 13.55 Puhe Rovaniemen Energian toimitusjohtaja Di. Markus Tykkyläinen

Kello 14.05 Tornion Mieskuoro

Kello 14.10 Puhe VNT Management Oy:n hallituksen puheenjohtaja Di. Jarmo Saaranen

Kello 14.20 Yhtiön historia kuvina

Kello 14.30 Tornion Mieskuoro

Kello 14.40 Päätössanat  Matti Ramlin

Kello 14.50 Maakuntalaulu

Kello 14.55 Kahvi ,vapaa keskustelu


Vihkiäistilaisuuden ajo-ohjeet

Etelästä Kemiin tulevat poistuvat moottoritieltä  Ajos,Veitsiluoto,Satama  rampista oikealle,  ( kyltti Sumituuli ) ,jonka jälkeen käännytään vasemmalle, ( kyltti Sumituuli ) ajetaan kohti satamaa n.6km tulee Y- risteys jossa viitta Sumituuli vasemmalle, siitä n.500m tulee Öljysataman portti josta  opastus perille.

Pohjoisesta tulevat poistuvat moottoritieltä Kemin jälkeen oikealle rampista  Ajos, Veitsiluoto, Satama  ( kyltti Sumituuli ) ,sen jälkeen käännytään oikealle ( kyltti Sumituuli ) n.6km tulee Y- risteys jossa viitta Sumituuli vasemmalle, siitä n. 500m tulee Öljysataman portti josta  opastus perille.

 


Voimalan vihkiäiset

Hei kaikki osakkaat

Voimalan vihkiäiset ovat 10.8.2013. Tarkempi ohjelma tulee kutsun yhteydessä.

 


Osakekirjat

Hei!

On palautunut joidenkin henkilöiden osakekirjoja väärän osoitetiedon perusteella takaisin.  Pyydän ilmoitusta sähköpostin kautta niiltä henkilöiltä, jotka eivät ole saaneet osakekirjaa ja  joilla on tiedoissa virheellinen /  vanhentunut osoite tai muu virhe.

Matti Ramlin

Sumituuli oy


Mylly tuottaa

Tervehdys!

Voimala käynnistyi 15.10.2012, on ollut käytössä puoli vuotta ja toiminut odotusten mukaan. Toiminnassa ei ole ollut merkittäviä ongelmia, joitain pieniä mitä aina on uudessa mekaanisessa laitoksessa. Kahtena edellisenä kuukautena tehtiin tuotantoennätykset. Kuluneen puolen vuoden tuotto vastaa noin 650 torniolaisen keskivertokuluttajan sähkön vuotuista tarvetta.

Yhtiökokous pidetään 2.5.2013 Torniossa Vojakkalan nuorisoseurantalolla klo 18.00 alkaen,jossa käsitellään vuosikokoukseen kuuluvat asiat.  Kaikki osakkaat tervetulleita.

 

Keväisin terveisin

Matti Ramlin


JOULUTERVEHDYS

Joulutervehdys täältä myllymaisemista. Mylly on ollut toiminnassa 2 1/2 kuukautta. Toiminta on ollut odotusten mukainen.  Nyt nähdään talven toiminnalliset ominaisuudet.

Toivotan teille kaikille oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Tuulista Vuotta 2013.

Sumituuli oy

Matti Ramlin

Ps. Ilmoittakaa mikäli haluatte osakekirjan, ne toimitetaan ensivuoden alussa.


JOULUTERVEHDYS

Joulutervehdys täältä myllymaisemista. Mylly on ollut toiminnassa 2 1/2 kuukautta.Toiminta on ollut odotusten mukainen. Nyt nähdään talven toiminnalliset ominaisuudet.

Toivotan teille kaikille oikein Hyvää ja Rauhallista joulua ja Hyvää Uutta Tuulista Vuotta 2013

Sumituuli Oy Matti Ramlin

Ps. Ilmoittakaa mikäli haluatte osakekirjan, ne toimitetaan ensivuoden alussa.


Osakkuussähkö

Hei!

Kaikki jotka haluavat osakekirjan,pyydän ilmoittamaan sen 31.12.2012 mennessä sp. osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Yhtiö toimittaa osakekirjat halukkaille.

Osakkuussähköä saa aikaisintaan 16.10.2013 jälkeen. Asiasta tiedoitetaan, kun ajankohta tarkentuu.


Voimala tuottaa verkkoon sähköä

Voimala alkoi tuottamaan sähköä verkkoon 16.10.2012 klo 9.30 alkaen, jolloin saatiin tarvittavat viimeiset testaukset kuntoon.

Nyt vain toivotaan sopivia tuulia seuraaviksi vuosikymmeniksi. Näin   " ajatuksesta rakentaa tuulivoimala"  viimein  valmistui,  aikaa kului 13 vuotta ,mikä on riittävän pitkä aika. Toivon seuraavien voimaloiden olevan nopeammin toteutettavissa.

Matti Ramlin

Sumituuli Oy

 


Hallitus kokoontui

Hallitus kokoontui Rovaniemellä Rautatieaseman asemaravintolassa 18.10.2012 klo 10.00                                                                        

 Paikalla olivat. Mattila ,Slunga, Tervahauta ja Ramlin. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jari Tervahauta Torniosta sekä yhtiön toimitusjohtajaksi  Matti Ramlin Torniosta. Keskusteltiin yhtiön tulevaisuudesta ja päätettiin ryhtyä valmistelemaan tulevia voimaloiden rakennuskohteita ,jotka sijaitsevat eri puolilla Lapin lääniä.

Matti Ramlin

Sumituuli Oy


Yhtiökokous

Yhtiökokous pidettiin 10.10.2012 Vojakkalan Nuorisoseuran talolla. Osanottajamäärä oli muihin yhtiökokouksiin nähden runsas.

Kokouksessa käsiteltiin kutsussa ilmoitetut asiat ja allekirjoittanut kertoi yhtiön tämän hetkisen tilanteen.

Yhtiön hallituksen henkilöiden lukumäärä päätettiin muuttaa kuudesta henkilöstä neljään. Hallitukseen tulivat valituiksi Teollisuusneuvos Rauno Mattila Kaarinasta, Arto Slunga Taloushallinnon asiantuntija Savlak Oy:tä Torniosta, Yrittäjä Jari Tervahauta Torniosta sekä  Matti Ramlin Torniosta.

Matti Ramlin

Sumituuli Oy


Voimala verkossa

Voimal on kytketty verkkon.

Voimala kytketiin valtakunnan verkoon tuottamaan sähköä 15.10.2012 klo 8.30


Se pyörii

Hei kaikki !

Voimalan koeajot alkoivat viime viikolla ja päättyvät 12 vuorokauden kuluttua . Mikäli tuulet ovat suotuisia sen jälkeen suoritetaan vielä lopputarkastukset, jossa todetaan, että kaikki on kunnossa.

Sitten voidaan aloittaa varsinainen tuotanto ja toiveissa olisi vain tuulisia ilmoja.

Yhtiökokous pidetään 10.10.2012 ,  paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin. Kaikille osakkaille tulee ilmoituskutsu.

Terv. 

Sumituuli oy

Matti Ramlin


Voimala on pystyssä

Hei kaikki osakkaat ja muut asiaan uskovat ja epäilijät!

Nyt se on vihdoinkin totta. Elin elämästäni 11 vuotta yhden myllyn takia. On ollut tyyntä ja myrskyä,on ollut epäilijöitä varmaankin enemmän kuin niitä jotka ovat asiaan uskoneet. Tosin epäilijöitä on ollut omassakin porukassa. Kuitenkin on ollut lukuisia ulkopuolisia henkilöitä, jotka ovat olleet tukena ja ovat auttaneet asiassa omalla panoksellaan.He ovat olleet asiasta samaa mieltä, että hanke on saatava tavoiteltuun päätökseen. Siitä kaikille kiitos tässä ketään erikseen mainitsematta, heistä varmaan jokainen tietää itse, ketkä ovat olleet mukana asiassa   Siitä kaikille teille suuret kiitokset !

Pystytystyö aloitettiin 6.8 nosturin kasauksella, joka kesti viikon. Nosturi tuotiin paikalle yli 30 rekkakuormana. Sekin oli iso toimenpide, nosturin omapaino oli nostovarustuksessa yli 500 tonnia, joka kuvaa millaisesta asiasta on kysymys. Raskain nosto oli nasellin nosto jonka paino on 84 tonnia ja nosto 100m korkeuteen.  Vaativin nosto oli siipien ja hubin nostopaino yli 40 tonnia ja kevein noin 100kg. Varsinaiset nostot aloitettiin 13.8 maanantaina ja viimeinen nosto oli perjantaina klo.15.15 , joka oli voimalan päälle tuleva huuva.

 Nosto ilmat olivat mitä mainioimmat ,lämmintä oli yli 20 astetta ja mikä tärkeintä, tuulet olivat heikot. Mikälli olisi ollut tuuliset säät, olisi voinut tulla lukuisia odotustunteja tai vuorokausia, pahimmassa tapauksessa jopa viikkoja.

Asennusryhmä, nostokalusto ja niiden käyttäjät olivat ammattilaisia, mikä on edellytys työn onnistumiselle, siitä kaikille kiitokset .

Vielä menee joitan viikkoja voimalan sisällä suoritettaviin asennustöihin, sen jälkeen voidaan alkaa koeajot ja verkkoon liittäminen.

 

Terv. Matti Ramlin

 Hall.pj


Pystytys

Hei!

Nosturi saatiin kasattua viime viikolla ja nostotyön valmistelut aloitettiin tänään klo 7.00 aamulla . Ensimmäinen putki oli paikoillaan  yhdentoista maissa ja toinen oli pultattuna klo 16.00 jälkeen. Huomenna työt jatkuvat aamulla.                                                          Toivomme hyvää säätä pystytyksen ajaksi, samanlaista kuin tänään, tuuli oli 2m/s mikä ei haitannut nostotyötä.

Matti


Laiva saapui satamaan

Hei!

Laiva saapui satamaan maanantaina. Purku ja siirtotyöt käynnistyivät välittömästi voimalan läheisyyteen, josta voidaan pystytys suorittaa tehokkaasti. Tällä viikolla on aloitettu ensimmäisiä voimalan varustelutöitä, jotka jatkuvat ensiviikolla. Varsinainen pystytys alkaa noin 2 viikon kuluttua.

Ps. laitan kuvia myöhemmin, kuvien siirrossa ongelmia.

Matti


Laiva saapuu hiljalleen

Laiva on noin reilun tuhannen kilometrin päässä, pitäisi olla satamassa alkuviikosta.

Matti


Voimalan matka etenee suunnitelman mukaan

Laiva saapuu Gibralttarille 6.7.2012.  Matka menee suunnitelmien mukaan,sen pitäisi olla Kemin satamassa 17.7.2012.

Pystytys alkaa välittömästi voimalan saavuttua satamaan.

Matti


Juhannus Tervehdys

Hei!

Voimala on matkalla kohti Kemiä jossain Intian valtamerellä ,arvioitu saapuminen 12-15 heinäkuuta.

Hyvää Juhannusta kaikille

Matti


Syöttölinja

Syöttölinjan rakentaminen aloitetaan ensiviikolla, jonka pitäisi valmistua viikon kuluessa. Sen jälkeen on mahdollista suorittaa perustuksen peitto ja  ympäristön maisemointi.  Voimalan pitäisi olla heinäkuun alussa satamassa.

Matti Ramlin

hall.pj.


Testi ja koeajomatka Hyundain tehtaalle Etelä Koreaan

Hei kaikki!

Kevät etenee ja projekti valmistuu suunnitelmien mukaan.

Kävimme Etelä Koreassa Hyundain tehtaalla testi- ja tarkistusmatkalla toteamassa ,onko asiat menossa suunnitelmien mukaan. Olimme näkemäämme tyytyväisiä. Voimala valmistuu kuten on sovittu ja laivaus tapahtuu viikolla 17. Matkalla menee 6-7 viikkoa ,jonka jälkeen pystytys ajankohta tarkentuu kaikkien asioiden selvetessä ja tarkentuessa. Kuvia laitan matkalta myöhemmin.

Matti Ramlin

hall.pj

 


Valu suoritettu

Valu suoritettu ja meni suunnitelmien mukaan. Ilma suosi, oli talven ja koko rakennusajan komeimmista ilmoista, pakkasta vain - 3 astetta. Tämän jälkeen valu valmistuu kuukauden ajan, jonka jälkeen maan sulattua työt jatkuvat .

Kaikille aurinkoista kevättä

Matti Ramlin

hall.pj.


Perustuksen valu alkaa

Valutyöt alkavat huomenna 29.2. klo 5.00 aamulla ja suoritetaan yhtenä valuna kunnes tulee valmiiksi.

Matti Ramlin

hall.pj


Perustuksen valu

Perustuksen valut aloitetaan keskiviikkona 29.2 aamulla klo 5.00 suoritetaan yhtäjaksoisesti valmiiksi.

Hall.pj

Matti Ramlin


Perustuksen valu

Perustuksen valu aloitetaan keskiviikkona 29.2. klo.5.00


Raudoitus valmistunut

Raudoitus valmistunut tänään aikataulun mukaan viikolla 8, jonka jälkeen suoritetaan raudoituksen sulatus.  Betonin valu  tapahtuu viikolla 9 aikataulun mukaisesti.

Matti Ramlin

hall.pj.


Raudoitus

Raudoitus aloitettiin 8.2.  Kovat pakkaset yli -30 ja tuuli lisäsivät sen vaikutusta ja siirsivät töiden aloitusta kahdella päivällä. Maanantaina 13.2. raudoitus jatkuu normaalisti ,on todennäköisesti  valmis viikolla 8 mikäli ilmat pysyvät suotuisina. Sen jälkeen suoritetaan perustuksen valu.

Matti Ramlin

hall.pj


Raudoitus etenee

Hei!

Perustuksen muottien asennus on aloitettu, jonka jälkeen alkaa raudoitus joka kestää 2-3 viikkoa ilmoista riippuen.

Tässä tilanne lyhyesti rakentamisen osalta.

Matti Ramlin

hall.pj.


Rakentamisen tilanne

27.1.2012 suoritettiin ensimmäiset asennukset. Pulttikoron asennus oli ensimmäinen vaihe maantasosta ylöspäin,jonka jälkeen alkaa raudoitus ja  valuumuottien asennus.   Siirtolinjan raivaus ja puidenpoisto on valmis, seuraavaksi alkaa varsinainen linjanrakennus.

Matti Ramlin

hall.pj


Rakentaminen etenee

Hei,

rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan .  24.1.2012 suoritettiin ensimmäinen valu, josta alkaa ensimmäiset asennustyöt ,sen jälkeen alkaa raudoitus. Kerron lisää kun asiat etenee.

Matti Ramlin

Hall.pj


Vuosi vaihtui

Hei!

Vuosi on vaihtunut ja voimala valmistunee aikataulun mukaan.Meitä on suosinut leuto talvi rakentamisessa.Kylläkin luminen ja erittän tuulinen, minkä on huomannut nyt lähes kolmen kuukauden aikana, mitä olen ollut rakentamassa maansiirto,- paalutus,- ym töissä.Niinhän tuulivoimalapaikan tulee ollakkin.

Ensi viikolla tehdään ensimmäiset alustavat betonin valuutyöt, sen jälkeen alkaa raudoitustyöt ja lopulliset valuutyöt tammi -.helmikun vaihteessa. Sen jälkeen ootellaan kevättä ja voimalan rantautumista Kemin Ajoksen satamaan .                                      Hyvää alkanutta talvea

Matti Ramlin

Hall.pj.


Hyvää Joulua Kaikille

Toivotan Teille Kaikille  Sumituulilaisille Oikein Hyvää ja Rauhallista joulua

Sumituuli Oy

Matti Ramlin

Hall.pj

Ps. työt etenee suunnitelmien mukaan


Työt etenee

Työt etenee

Paalutustyö alkaa 7.12  ,jonka suorittaa ulkopuolinen urakoitsija .Työ kestää noin viikon ,jonka jälkeen jatkamme omana työnä siihen asti, että päästään tekemään raudoitusta ja betonivaluja.

 

 

 


On tapahtunut

Hei kaikki!

Kuten viimeksi lupasin kirjoittavani sitten, kun kaikki asiat on lopullisesti selvinneet.

Rakennustyöt on aloitettu 24.lokakuuta tien teolla tontille ja sen jatkeeksi voimalan pystytykseen tarvittavan nosturialustan teolla.

Nyt ollaan vaiheessa, että voimalan perustuksen massan vaihdot on suoritettu, josta lähdetään rakentamaan voimalan betonista perustusta ylöspäin. Aikataulullisesti edetään siten, että vielä ennen vuodenvaihdetta olisi perustus valettuna.  Ensi keväänä voimala toimitetaan Kemin Ajoksen satamaan, josta on noin 400 m matka pystytyspaikalle. Vielä ennen kesää voimalan on tarkoitus olla sähköä tuottamassa.

Kiitän teitä kaikkia kärsivällisyydestä, että olette jaksaneet uskoa asiaan, vaikka on ollut monenlaisia vaikeuksia tämän 11 vuoden aikana.

Laitan rakentamisen eri vaiheista kuvia, miten se edistyy kun tulee niiden aika.

Terv. Matti Ramlin

Hall.pj.


Tiedote

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES ja SUMITUULI Oy sopimukseen tuulivoimalatoimituksesta Kemin Ajokseen

 

Hyundai Heavy Industries ja Sumituuli Oy ovat sopineet 2 MW tuulivoimalan toimituksesta Kemiin keväällä 2012.

 

Hyundai Heavy Industries on yksi maailman suurimmista generaattori-, laiva- ja sähkölaitevalmistajista yli 50 000 työntekijän organisaatiolla. Koko Hyundai konsernin palveluksessa on noin 500 000 työntekijää. Tuulivoimassa Hyundai toimii Suomessa yhteistyössä NWE Sales Oy kanssa ja Hyundain Euroopan tuulivoimaosaston myyntipäällikkö Mr B.H. YOO työskentelee Kotkassa NWE Sales Oy:n toimistolla.Sumituuli Oy on yksityissomisteinen Matti Ramlinin johtama tuulivoimaan keskittynyt yhtiö, joka on itsenäisesti hankkinut kohteeseensa niin paikan, luvat kuin rahoituksenkin useiden vuosien omalla työllä.

Sumituuli Oy on nyt toteuttamassa itselleen voimalahanketta Kemin sataman läheisyyteen. Marraskuussa 2011 ovat Sumituuli Oy ja Hyundai Heavy Industries päässeet sopimukseen uusimman HQ 2000 kylmän ilmaston versio toimittamisesta Kemiin jo loppukeväälle 2012. Voimalan asennuksesta ja perustusten rakentamisesta vastaa

Empower Oy.   Erityiseksi hankkeen tekee se että se on yksityisin voimin toteutettu ja huolimatta vuosikausia jatkuneista lupahakemuksista hanketta ei ole koskaan hylätty vaan sitkeästi jatkettu maalia kohti. Sumituuli Oy on valinnut voimalakseen HQ 2000 kylmän ilmaston mallin, jonka katsotaan soveltuvan erityisen hyvin Suomen tuuli-, ja sääoloihin.

 

Voimala toimitetaan ja otetaan käyttöön vielä kevään 2012 aikana säiden sanellessa tarkan rakennusaikataulun näinkin pohjoisessa kohteessa.

 

Hyundai Heavy Industries on ylpeä voidessaan toimia voimalatoimittajana tällaisessa yksityisessä paljon työtä vaatineessa hankkeessa. Hyundain myyntiedustajan NWE Sales Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kimmo Kaila kommentoi tehtyä sopimusta: ’ On hienoa nähdä että Suomessakin on mahdollista hankkia rahoitus ja luvat yksityisesti myös teollisen mittakaavan tuulivoimalalle ja olemme ylpeitä voidessamme osallistua tähän projektiin voimalatoimittajana’.

 

Sumituuli Oy:n toimitusjohtaja Matti Ramlin kommentoi yhtiönsä voimalavalintaa seuraavasti: Päätökseen valita Hundai HQ 2000 voimala vaikuttivat voimalan hyvät tuotto-odotukset sekä suuren yhtiön resurssit toimia myös tulevaisuudessa ja kehittää voimaloitaan edelleen. Lisäksi Hyundailla on halu tehdä yhteistyötä uuden pienen toimijan kanssa, mikä on vuosien aikana huomattu monessa eri yhteydessä olevan vaikeaa. Merkittävä tekijä oli Hyundain suomalainen jälleenmyyjä NWE Sales Oy, jonka kanssa toimiminen oli joustavaa’.

Lisätietoja:

 

Matti Ramlin, hallituksen puheenjohtaja Sumituuli Oy. Puh. 0400-879191

Kimmo Kaila, hallituksen puheenjohtaja NWE Sales Oy. Puh. 0400-815266


Yhtiökokous pidettiin

Yhtiökokous pidettiin 11.10.2011, jossa käsiteltiin kokouskutsussa ilmoitetut asiat . Päätökset tehtiin yksimielisesti ja kaikkien näkemys oli ,että esitetyt asiat mahdollistavat  hankkeen viemisen asetettuun päämäärään.

 

 

 


Yhtiökokous

Yhtiökokous Vojakkalan Nuorisoseuran talolla 11.10.2011 klo. 18.00 alkaen osoitteessa Oravaisensaarentie 16, Tornio

Asiat

hallituksen esitys yhtiöjärjestyksen muuttamiseksi

hallituksen esitys osakepääoman korottamiseksi suunnatulla osakeannilla

tilintarkastajan valinta ja mahdolliset muut ehdotukset yhtiökokoukselle.

Edellä mainituilla toimenpiteillä varmistetaan hankkeen lopullinen toteutuminen.

Hall.pj

Matti Ramlin

 


Päämäärä lähenee

Jälleen olemme likempänä lopullista päätöstä hankkeen toteutumisen kannalta.Voin melkein sanoa, että nyt puhutaan mieluummin päivistä kuin viikoista.Seuraavan kerran kirjoitan, kun voin ilmoittaa, että nyt kaikki asiat on kohdallaan  ja voimala tilattuna.

Hyvää syksyn loppua

Terv. Matti Ramlin

Hall.pj


Tavoite lähesty päämäärää

Tervehdys kaikille!

On taas kulunut aivan liian pitkä aika kun olen kirjoittanut asiasta Sumituulen voimala projekti.

Olen käyttänyt kaiken aikani hankkeen kannalta olennaiseen eli hankeen saamisen sille asetetuun tavoiteesen eli voimalan rakentamiseen Kemin Ajokseen.siksi en ole kirjoittanut nöille sivuille koska keskeneräisistä asioista on mielestäni turhaa kirjoitaa herätää turhia ajatuksia ja kommenteja puoleen tai toiseen.kevään aikana tuli päätös syöttätarifista joka oli meille ja kaikille muille tuulivoimaa rakentaville ratkaiseva päätös.joka sai aikaan varsinaisen ryntäyksen alalle.Meidän viimeisinsuunnitelma on rakentamis aikataulun suhteen että perustukset aloitettaisi vielä ennen pakkasia ja pystytys kevään kuluessa.

Tässä lyhyesti kirjoitan kun asiat tarkentuu.

Kaikille hyvää syksyä.

Matt  Ramlin Hal.pj

Kato ja muotoile parhaan mukhaan Wink


tämä

tässä

jnklnklkk

kjnjnjknj

Tavoite lähesty päämäärää

ksikki

Tavoite lähestyy päämäärää

Tervehdys kaikille!

On taas paljon aikaa kulunut siitä, kun viimeksi olen kirjoittanut projektistamme mitään.

Olen käyttänyt kaiken aikani olennaiseen eli alkuperäiseen tavoitteeseen pääsemiseen tuulivoimalan rakentamisesta Kemin Ajokseen .Siksi kirjoitukset ovan olleet  taka-alalla ajatuksissani.

Nyt asiat ovat edenneet aivan mukavaan suuntaan meidän kannalta.  Tavoite on likempänä päätöstä kuin koskaan aikaisemmin. Yksi ratkaiseva tekijä oli talven aikana tullut syöttötariffi, joka sai varsinaisen tuulivoima ryntäyksen liikkeelle.Sen vaikutus oli meille ja myös suuremmillekin alan toimijoille ratkaiseva päätös.

Suunnitelmamme on aloittaa perustuksen rakentaminen vielä tämän syksyn aikana ennen pakkasia ja voimalan pystytys ensi kevään aikana.  Tässä lyhyesti tilanne, kerron lisää kun asiat lopullisesti selviävät.

Hyvää syksyä teille kaikille

Terv. Matti Ramlin

Hall.pj.


Missä mennään

Tulevassa yhtiökokouksessa vahvistetaan päättynyt anti, mistä menee ilmoitus Patentti-ja rekisterihallitukselle. Sen jälkeen osakkus on virallisesti vahvistettu.

Kevään kuluessa tulemme postittamaan todistuksen osakkuudesta uusille osakkeen omistajille. Mikäli jollain on tapahtunut osoitemuutoksia pyydämme ilmoittamaan asiasta s.postilla osoitteeseen sumituuli@gmail,com  tai

kirjeitse osoitteeseen Vojakkalan vanhatie 43 95500 Tornio.

Lopulliset rahoitusneuvottelut pankin ja muiden rahoittajien kanssa aloitetaan 1.4.2011 alkaen tavoitteena saada asiat etenemään niin, että rakentaminen alkaa ensi kesänä.

Hyvää kevään jatkoa

Terv. Matti Ramlin

Hall.pj.


Yhtiökokous

Yhtiökokous

Yhtiökokous pidetään 20.3.2011 Vojakkalan Nuorisoseuran talolla Oravaisensaarentie 16   95500 Tornio  klo 18.00 alkaen. Käsitellään vuosittaiset tilinpäätös ja muut  yhtiökokousasiat sekä vahvistetaan päättynyt osakeanti.  Esitellään hallituksen esitys uudesta suunnatusta osakeannista uusille sijoittajille yhtiökokouksen päätettäväksi sekä muut mahdolliset kokouksessa esille tulevat asiat.

Tervetuloa


Anti päättyi

Anti päättyi!

Pyydän kaikkia osakkeen merkitsijöitä ilmoittamaan mikäli heidän henkilökohtaisiin tietoihin on tullut joitain muutoksia, jotta voimme toimittaa tarvittavat dokumentit osakkuudesta yhtiön asianosaisille oikeilla tiedoilla varustettuna. Mikäli muutoksia on tullut pyydämme lähettämään viimeisimmät tiedot 28.02.2011 mennessä sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Sumituuli Oy Vojakkalan vanhatie 43 95500 Tornio.

Tai suoraan tilitoimisto Rantala Ky e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Terv.Matti Ramlin Hall.pj


Vuosi vaihtui

Niin on vuosi taas kulunut, paljon on tapahtunut vuoden aikana hankkeen ympärillä.

Joidenkin mielestä se on polkenut paikallaan, mutta niin ei ole tapahtunut. Olen pyrkinyt saamaan tarvittavaa omaa pääomaa kasaan, mikä ei ole ollut mikään helppo asia. Alun pitäen oli tarkoitus, että omapääoma olisi saatu kokoon piensijoittajien toimesta ,mutta toisin kävi. Näytti vielä aivan mukavalta ennen tätä lamaa, että osakkaita olisi tullut riittävästi ja näin saatu tarvittava rahamäärä kasaan. Laman alettua osakemerkintä tyrehtyi täysin. Voi sanoa ,että yhdessä yössä tapahtui kaikki niin lama kuin osakemerkinnän tyrehtyminen.

Tämän tapahduttua oli alettava katsomaan isompia sijoittajia. Suomessa varmaan on tahoja joilla olisi valmius sijoittaa meidän tarvitsema raha, mutta niiden löytäminen on vaikeaa.Vieläkin ala on meillä valitettavasti monellekin  "uskonasia" eli eivät luota alaan ja sen tulevaisuuteen,mutta näin ei asia ole. Olen käynyt lähes 20 sijoittajan kanssa keskusteluja heidän halukkuudestaan sijoittaa hankkeeseen,tällä hetkellä jäljellä on puolet.

Heidän kanssa jatkan keskusteluja asioiden loppuun viemiseksi. Toivon ja uskon pääsevämme kumpaakin osapuolta tyydyttävään ratkaisuun. Riittävän oman pääoman saanti on edellytys muun rahoituksen saannille. Muita rahoittajia ovat Tornion Säästöpankki Optia ja Finnvera. Heidän kanssa on ollut kahden vuoden ajan neuvottelut käynnissä hankkeen rahoittamisesta.

Heti nyt alkuvuodesta, kun saadaan rahoituskuvio valmiiksi ja vietyä päätökseen,

aloitan mahdollisten voimalan toimittajien kanssa neuvottelut laitetoimituksista ja kaikesta mikä liittyy hankkeen lopulliseen päätökseen saattamiseen.

Tavoite olisi aikataulun suhteen päästä  lumien sulattua tekemään voimalan perustusta ja loppukesästä alkaisi lopullinen pystytys.

 

Kiitän teitä kaikkia kuluneesta vuodesta

yhtiön osakkaita ja muita, jotka olette omalta osaltaan vaikuttaneet ja myötäeläneet hankkeen päätökseen saamiseen.  Toivon ja uskon, että vuoden kuluttua meidän voimala tuottaa uusiutuvaa puhdasta energiaa.

 

Matti Ramlin

Hall.pj.

Sumituuli Oy


TERVEHDYS

Toivotan Kaikille Teille Sumituulilaisille Oikein Hyvää ja Rauhallista joulua

Sumituuli Oy

Matti Ramlin

Hall.pj


Tervehdys

Tervehdys kaikki! 28.11.2010

On taas kulunut liian pitkä aika kun on tänne kirjoitettu. Varmaan moni luulee, että homma on haudattu mutta ei.

Aika kuluu niin nopeasti, että ei tahdo perässä pysyä.

Mutta asiaan, kaikesta huolimatta vaikka näillä palstoilla on hiljaista olen vienyt hanketta kokoajan eteenpäin monella suunnalla.

Päällimmäisenä työnä on edelleen oman pääoman kartuttaminen eli neuvottelut muutamien suurempien sijoittajien kanssa jatkuvat. On menossa vaihe, jossa tarkastellaan asioita yksityiskohtaisemmin, jonka jälkeen toivon että päästään sopimaan asioista lopulliseen muotoon.

Olen käynyt alustavia keskusteluja eri perustus ratkaisu vaihtoehdoista sekä mahdollisen myllyn toimittajien

kanssa.

Sen lisäksi on vielä sovittava monia muitakin asioita, mutta nämä varmaan ovat isoimmat ja tärkeimmät aiheet.

Jokin aika sitten tuli yksi hyvä uutinen alaan liittyen. eli syöttötariffi päätös tehtiin edus-

kunnassa.

Se on varmaan meille ja kaikille muillekin aiheen piirissä toimiville iloinen uutinen.

Sillä päätöksellä luodaan alan nopea kehitys ja jatkuvuus ensi vuosikymmenelle,jotta päästäisiin meilläkin lähellekään sitä tasoa millä Euroopassa yleisesti ollaan.

Tässä naapurimaassa rajan takana Piteåssa rakennetaan puistoa ,johon tulee 1101 voimalaa

vuoteen 2020 mennessä. Ne tuottavat sähköä lähes saman verran kuin Olkiluoto 1 ja Olkiluoto 2 yhteensä vuodessa ,14 terawattituntia eli aivan merkittävä määrä.

Meillä asia on vieläkin ”uskon asia” mitä se ei ole naapurissa ollut pitkään aikaan.

 

Pyrin pitämään teitä ajan tasalla missä mennään silloin kun on oikeasti jotain kerrottavaa.

 

Syksyisin terveisin

Hall.pj

Matti Ramlin

 

 


Yhteystiedot

Sumituuli Oy

Toimitusjohtaja

Matti Ramlin

 Vojakkalan vanhatie  43

95500 Tornio

Suomi - Finland

 

sumituuli@gmail,com

0400-879 191

Sumituuli Oy - Voimaa pohjoisen tuulista


Luonto ja tuulituotanto

Sumituuli LuontoLuonto ja sähköntuotanto

Tuulivoima on jatkuvasti kehittyvä ja nopeasti rakennettavissa oleva uusiutuva energiamuoto. Täysin luonnollisena voiman lähteenä se tuottaa sähköä, joka on saastevapaata. Luonto säilyy puhtaana ja vapaana.


Sumituuli LuontoLisää tuulivoimaa!

Energiantarve on voimakkaasti lisääntymässä. Samanaikaisesti on pyrittävä kaikin keinoin hidastamaan ilmaston lämpenemistä, joka johtuu pääasiassa fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uusiutuvilla energianlähteillä, kuten tuulienergialla, on keskeinen osa energiatarpeen kasvun kattamisessa.


Tervehdys kaikki pitkästä,pitkästä aikaa

Hyvä Sumituuli Oy:n osakas

 

 

Olemme tuulivoimalaprojektin loppusuoralla, näin voidaan sanoa. Ruukki Oy/ STX yhteistyö kuvio jouduttiin perumaan Ruukin tiukan aikataulun johdosta. Emme pystyneet vastaamaan heidän aikataulu vaatimuksiin. Muuten hanke etenee edelleen suunnitelmien mukaan Kemin Ajokseen satamassa . Todennäköinen tuleva toimittaja on suuri kansainvälinen moniala toimija. Muut suunnitelmat ovat pysyneet entisinä. Koko on pysynyt 2 Mw tehoisena kuten on ollut alkuperäinen suunnitelma, tornin korkeus on edelleenkin 100m.Tornin rakenne on muuttunut perinteiseen putkitorniin. Tämä mahdollinen tuleva voimala on tuotoltaan todennäköisesti suurempi kuin alkuperäinen suunniteltu laitos johtuen tietyistä

rakenneratkaisuista, .

Sähkön siirtoyhteys kiista saatiin sovittua meidän kannalta järkevästi. Rakennamme voimalalta 20kv siirtoyhteyden alueelle tulevaan 20 kv linjaan ,pituudelta n.800m.Kustannukset ovat kohtuulliset eli pysytään alkuperäisessä budjetoidussa määrässä.

Suurin viimeaikojien työtä aiheuttava asia on ollut oman pääoman hankinta koska hankkeen lopullinen toteutuminen on siitä riippuvainen. Olen käynyt muutamien yksityisten henkilöiden kanssa neuvotteluja heidän osallistumisesta hieman suuremmalla summalla hankkeen rahoitukseen. Neuvottelut on kesken. Toivon niiden johtavan kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Oman rahoitusosuuden selvittyä hanketta aletaan viemään välittömästi päätökseen.

Nyt sinulla olisi oivallinen tilaisuus merkitä lisää Sumituulen Oy:n osakkeita 31.12.2010 mennessä jolloin osakeanti päättyy jotta saisit parhaan hyödyn tuotannon alettua. Samalla yhtiön pienosakkaiden osuus vahvistuisi entisestään. Olisimme muillekin esimerkkinä että yksikin ihminen voi olla mukana omalta osaltaan vaikuttamassa ilmastomuutokseen.

 

Terveisin

Sumituuli Oy

Hpj.

Matti Ramlin


Osakeanti päättynyt

Sumituuli Oy B-osake & C-osake. Osakeanti ei kuulu Arvopaperimarkkinalain piiriin.Sähkö on kuluttajansuojalaissa määritelty kulutushyödyke, jolloin osakeantiin ja sen markkinointiin sovelletaan kuluttajansuojalakia.

Uusmerkintä perustuu Sumituuli Oy:n 26. marraskuuta 2006 pidetyn ylimääräisen yhtiökokouksen päätökseen, jossa tarjotaan merkittäväksi yhtiön B-osakkeita uusmerkinnällä. Osakeanti toteutetaan siten, että yhtiön nimellistä osakepääomaa korotetaan koko myydyksi saatujen osakkeiden myyntihinnalla. B-osakkeiden merkintähinta on 1000 € ja C-osakkeiden merkintähinta on 200€.

Maksu merkinnän yhteydessä. Merkintähinnan suoritettuaan merkitsijällä on äänioikeus yhtiökokouksissa. Muut osakkeenomistajanoikeudet, kuten oikeus osinkoon ja sähkönostoon, myönnetään merkitsijälle, kun osake on kokonaan maksettu.

B-osake oikeuttaa 6 ääneen yhtiökokouksessa ja 750 kWh vuosittaista osakkuussähkön ostoa, hallituksen päättämään hintaan. C-osake oikeuttaa yhteen ääneen yhtiökokouksessa ja 375 kWh vuosittaista osakkuussähkön ostoa, hallituksen päättämään hintaan.

Hallitus on päättänyt, että ensimmäisen täyden toimintavuoden jälkeen osakkuussähkön hinta sähkön osalta on 0 euroa/kWh.


29.12.2009

Maansiirtotyöt aloitettu alueelle johtavan tien pohjan teolla. Maata siirrettiin n. 1000 m2.

tuulivoimala-alue-kaivaus1

tuulivoimala-alue-kaivaus2

tuulivoimala-alue-kaivaus3


28.12.2009

Rakennuspaikan puiden poisto ja alueen raivaus.

tuulivoimala-alue-raivaus


27.11.2009 Katselmus

Katselmus suoritettiin voimalan rakennuspaikalla 27.11.09 Ajoksen Satamassa, osallistujat olivat Reijo Viitala Kemin Satama Oy, Leppinen Jaakko Ruukki Oy, Matti Ramlin ja Arvo Malinen Sumituuli Oy. Katselmuksessa todettiin että Kemin Satamalla ei ole huomautettavaa rakentamisen aloittamisesta. Rakentaminen aloitetaan vielä ennen vuodenvaihdetta.

22.11.2009

Ensi viikolla suoritetaan rakennuspaikalla katselmus Sataman johtaja Reijo Viitala ja Sumituulesta Matti Ramlin, jossa tarkistetaan tilanne töiden aloittamista varten.

20.09.2009

Sumituuli Oy:lle on myönnetty 730000 € TEM:n valtionavustusta 2 MW tuulivoimalan rakentamista varten Kemin Ajokseen.

25.05.2009 Tv-mainoksia

Sumituuli Oy:n mainokset pyörivät MTV3:lla pääkaupunkiseudulla, Oulun seudulla sekä Lapinläänin alueella.

25.05.2009

Yhtiö on tehnyt vuokrasopimuksen toista voimalaa varten Lapin läänin alueelta.

25.05.2009

Sumituuli Oy on niiden yritysten joukossa, jolle myönnetään valtion avustusta.

Tuulivoiman tuotanto kaksinkertaistuu lähivuosina

julkaistu 22.01. klo 16:05, päivitetty su klo 22:25

Työ- ja elinkeinoministeriö tekee lähiviikkoina avustuspäätöksiä useista tuulivoimahankkeista. Ministeriön laskujen mukaan hankkeet toteutuessaan kaksinkertaistavat tuulivoimatuotannon Suomessa.
Tuulivoiman osuus sähköntuotannosta nousee uusilla investoinneilla noin 200 megawattituntiin, joka vastaa vajaata puolta prosenttia Suomen sähköntuotannosta.

Ministeriö avustaa Rajakiirin tuulivoimapuistoa Tornion edustalla Röytällä, Hyötytuuli oy:n Raahen edustan tuulivoimapuistoa, WPD Finlandin puistoa Hangon Koverharissa, St1 Finlandin Porin edustan puistoa, Kansallistuuli oy:n kahta voimalaa Iin Laitakarissa, Sumituulen Tornion Ajoksen voimalaa, Haminan Energian voimalahanketta sekä Kotkan Summan alueen tuulivoimahanketta. Ministeriön hankkeilla avustetaan pariakymmentä tuulimyllyä, jotka ovat teholtaan 3 MW.

Tuulivoimahankkeet ovat osa ministeriön alkuvuonna rahoitettavista hankkeista, joilla edistetään uusiutuvien energiamuotojen tuotantoa Suomessa. Tuulihankkeiden lisäksi rahoitettavien hankkeiden listalla on kymmeniä muita voimaloita. Yhtenä hankeena on Gasumin suunnitelma biokaasulaitos, joka käyttää yhdyskuntajätettä Helsingin Viikin puhdistamolta.

Hankkeet vastaavat muutaman sadan megawatin lisäystä energiantuotannossa ja lisäävät muutamalla prosentin kymmenyksellä uusiutuvien osuutta koko energiantuotannosta. EU-tavoitteiden mukaan Suomen on lisättävä uusiutuvien osuutta tuotannosta monikymmenkertaisesti vuoteen 2020 mennessä. Tästä tuulivoiman osuus on viidennes.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan uusiutuvan energian tukihakemusten virta ministeriöön on rohkaiseva. Pekkarisen mukaan useimmat hankkeet ovat tulleet ministeriöön puolen vuoden aikana. Hän tosin myöntää, että investointiavustuksissa on jonkin verran patoutunutta tarvetta. Osa tuulivoimahankkeista on tullut ministeriöön jo yli vuosi sitten.

Ministeriöllä on tälle vuodelle käytettävissä investointiavustuksiin 87 miljoonaa euroa. Ministeriö hakee jo alkuvuonna lisää rahaa 25 - 50 miljoona euroa uusiin avustuskohteisiin. Alkuvuodesta tehtävien avustuspäätösten jälkeen ministeriöön jää vielä rahoitettavia hankkeita, joita yritetään saada liikkelle mahdollisimman pian. Ministeriön arvion mukaan päätettävillä hankkeilla laitetaan liikkeelle noin 300 miljoonan euron investoinnit, joilla työllistetään välittömästi useita satoja työntekijöitä.

YLE Uutiset

15.01.2009 - Osakeanti

Osakeanti on lähtenyt kiitettävästi käyntiin.

13.09.2008 - Yhtiökokous

Yhtiökokous Vojakkalan Nuorisoseuran talolla Oravaisentie 17,  sunnuntaina 21.09.08 klo.19.00 alkaen, jossa vahvistetaan edellinen osakeanti ja käsitellään muut yhtiökokouksen asiat.

07.06.2008

Tontin raivaus suoritettu.

20.05.2008

Hallitus päätti 19.05.08 kokouksessa voimalan rakennuspaikan raivauksesta joka suoritetaan 07.06.08 klo.10.00 alkaen.

02.04.2008

Voimalan tornin valmistajat Suomesta ja Saksasta kävivät paikanpäällä tutustumassa rakennuspaikka.

09.03.2008

Tutkimustulokset valmistuneet jonka perusteella perustuksen lopullinen suunnittelu aloitetaan.

28.02.2008

Pohjatutkimukset suoritettu tulokset saadaan ensiviikon aikana.


26.02.2008

Huomenna klo 8:00 aloitetaan maaperätutkimukset tulevalla voimalan rakennuspaikalla.
Maaperätutkimuksella selvitetään, minkä tyyppinen perusta voimalalle tulee.

27.02.2008

Pohjatutkimus aloitettu aamulla klo 10:00.

maaperatutkimus1 maaperatutkimus2 maaperatutkimus3

maaperatutkimus4 maaperatutkimus5 maaperatutkimus6


15.02.2008

Osakkuussähkön hinta
Hallituksen kokous 12.02.2008 päätti osakkuussähkön hinnaksi 750 kWh osalta seuraavaa.
Yhtiö tulee myymään B osakkeen omistajalle 750 kWh hintaan 0 euroa.
Osakassähköä toimitetaan voimalan ensimmäisen täyden toimintakalenterivuoden aikana.
Hallitus päättää vuosittain osakassähkön hinnan ja myytävän määrän.

23.01.2008

Maaperätutkimukset aloitetaan tulevalla voimalan rakennuspaikalla 
helmikuun aikana.

22.01.2008

Ekosähkö Oy Sumituuli Oy:n osakkuussähkön toimittajaksi.

Tuulivoimalassa tuotetun sähkön toimittamiseen Sumituulen osakkaille tarvitaan loppuasiakasmarkkinoilla toimiva sähkön myyjä. Yhteistyöneuvotteluja on käyty kymmenen vuotta vihreän sähkön markkinoilla toimineen Ekosähkö Oy:n kanssa. Yhteistyön tarkempi sisältö ratkeaa hankkeen edetessä. Yhteistyön tarkoituksena on taata Sumituuli Oy:n osakkaille osakkuutta vastaavan tuulivoimatuotannon toimittamisen osakkaan käyttöpaikkaan.

Ekosähkö oli vuonna 1998 ensimmäinen uusiutuvien energialähteiden käyttöön perustuva yhtiö Suomessa ja teki pioneerityön vihreän sähkön vakiinnuttamisessa Suomen sähkömarkkinoille. Yrityksen toiminta-ajatuksena on edistää vihreän energian markkinoita joko käynnistämällä itse voimalaitoshankkeita tai erilaisin kumppanuusjärjestelyin.

Ekosähkö Oy:ssä Sumituulen hanke nähdään toteuttavan EU-tason energiapolitiikan linjauksia ja erityisen hyvänä esimerkkinä siitä, miten yksityiset ihmiset voivat konkreettisesti vaikuttaa ilmastonmuutoksen hidastamiseen.

Tervehdys kaikki!

On ollut aivan liian pitkä aika se viikko, jolloin lupasin ilmoittaa asiasta missä vaiheessa meidän projekti menee. On monta syytä miksi näin kävi, mutta en aio siihen sen enempää paneutua, mutta pyydän anteeksi että näin kävi.

Nyt muutamalla sanalla miten meidän projekti makaa. Minua eniten työllistävä vaikutus on ollut voimalan liittäminen valtakunnan verkkoon ja rahoituksen saaminen hankkeelle.

Ensin verkkoasia.

Lähetin keväällä Kemin Energia (KE) Oy:lle tarjouspyynnön voimalamme liittämisestä heidän verkon kautta valtakunnanverkkoon, koska voimassa oleva uusi sähkömarkkinalaki velvoittaa ottamaan aina 2Mw:n suuruiset laitokset 20 kv siirtoverkkoon. Pyysin vastausta kuukauden kuluessa ,jota ei tullut kyseisen ajan kuluessa, ainoastaan ilmoittivat että eivät tule antamaan tarjousta. Otin asiasta sen jälkeen yhteyden Helsingissä toimivaan Energiamarkkinavirastoon (EMV), jossa kävin kertomassa tilanteen.

Käymämme tilannekatsauksen jälkeen he ilmoittivat ottavan asian esille KE:n kanssa, jonka jälkeen sain tarjouksen KE:lta elokuussa, joka oli suuruudelta 740 000€, alv 0%. Eli saman suuruinen kuin saamamme valtionavustus hankkeellemme. Kemin Energia perusteli hintaa sillä, että he joutuvat meidän voimalan liittämisen takia rakentamaan uuden siirtoyhteyden Ajokseen jo kahden sinne tulevan siirtoyhteyden lisäksi, josta matkaa on heidän ilmoittamaan kytkentäpisteeseen n.10 km.

Mielestäni linjan rakentaminen on tarpeeton, koska alueelle menee jo ennestään kaksi linjaa joista toista voidaan tarvittaessa vahvistaa, että voidaan kytkeä lisää tuotantoa. Edellä kerrotun perusteella ilmoitin tyytymättömyyden siirtoyhteyden hinnoittelusta ja valitin asiasta jälleen EMV:hen, joka velvoitti KE:n antamaan uuden tarjouksen.

Sain uuden tarjouksen ,joka oli puolittunut eli 370 000€. Perustelu puolittumiseen oli heidän mahdollinen tuleva oma tarve. Olin edelleen asiasta eri mieltä ja jätin valituksen EMV:on ja virasto velvoitti KE:n tarkistamaan tarjouksen. Asian ollessa valituskierroksella otin yhteyden asiasta PVO Inno Poweriin, että olisiko mahdollista liittyä heidän verkkoon.

Käymiemme keskustelujen jälkeen pääsimme sopimukseen asiasta ja voimme liittyä heidän 110kv muuntokentälle menevään 20kv linjan varasyöttölinjaan. Liityntä hinta on edellisiin verrattuna mielestäni aivan kohtuullinen verrattuna valtakunnan yleiseen tasoon eli niiltä osin 7 kk taistelu tuotti järkevän tuloksen asiaan.

Ristikkomasto

Ruukki Oy:n kanssa 2vuotta kestäneet neuvottelut, joiden tavoite olisi ollut rakentaa voimalamme heidän valmistamalla ristikkorakenteella olevan maston, ovat päättyneet. Syy heidän tiukka aikataulu asian toteutuksen suhteen, mikä on ymmärrettävää kun meidän

osakehankinta ei tuottanut toivottua tulosta siihen tarvittavalla nopeudella, jotta saataisiin rahoituskuvio kasaan.

Uusi voimalan toimittaja

Olen käynyt uuden voimalan toimittajan kanssa neuvotteluja heidän mahdollisuudesta toimittaa 2 MW:n voimala perinteisellä torniratkaisulla ja 100 m tornilla kuten oli alkuperäinen suunnitelma. Tästä asiasta ovat keskustelut vielä kesken, mutta niitä käydään jatkuvasti tavoitteena toteuttaa hanke vielä tämän vuoden aikana.

Osakkeiden myynnin laimeudelle oli yksi syy varmaan nykyinen lama, joka alkoi meidän kannalta justiin huonoon aikaan eli tuli lomautuksia irtisanomisin ja myös yleinen varovaisuus kaikkien asioiden suhteen. Sen lisäksi vielä on epäilystä aivan liikaa koko alaa kohtaan vaikka kaikkialla rakennetaan voimaloita. Esim. Ruotsin Piteåssa rakennetaan Ruotsin suurin tuulipuisto, johon suunnitellaan 1001 voimalan puistoa maa-alueelle. Kaikista tämän kaltaisista ilmoituksista huolimatta vielä riittää epäilijöitä asian suhteen.

Oma rahoitus

Oman rahoituksen kokonaistarve olisi 400-600 000€ ,jolloin saataisiin myös muu rahoitus järjestettyä eli tarvetta olisi osakkeiden lisämerkitsemiseen. Muutamien sijoittajien kanssa on keskustelut meneillään. Heidän osallistumisesta hankkeeseen toivon neuvottelujen tuottavan tulosta, jotta päästään toteuttamaan hanke loppuun.

Sain yhden ruotsalaisen yrittäjän mukaan. Hänellä on yritys Suomessa sekä Ruotsissa ja on tällä hetkellä suurin yksittäinen mukaan lähtevä sijoittaja. Tätä suuruusluokkaa tai suurempia sijoittajia kun saisi muutamia matkaan niin asia olisi omarahoituksen osalta täytettyä. Niin hanke saataisiin toteuttaa.

Lisärakentaminen

Kaikesta huolimatta katson asioita tulevaisuuteen. Tarkoitus on jatkaa rakentamista tulevan voimalankin jälkeen ja sitä silmällä pitäen olen alustavasti valmistellut kahta tulevaa rakennuspaikkaa, joihin voitaisiin rakentaa useita voimaloita.

Vielä tämän kevään aikana on tarkoitus käydä paikan päällä toteamassa, mitkä ovat vallitsevat olosuhteet ja mikäli on mahdollista niin aloitetaan tuulimittaukset paikan soveltuvuuden selvittämiseksi voimaloille.

Tässä lyhyesti olennainen. Pahoittelen vielä että on mennyt näin kauan kun kerron hankkeesta. Pyrin olemaan asian suhteen nopeampi jotta ei tulisi näin pitkää aikaa, jolloin ette tiedä missä mennään. Mutta kaikesta huolimatta teen asian eteen koko ajan kaikkeni, jotta hanke saadaan päätökseen.


Hyvää loppu kevättä ja kaunista kesää teille kaikille

Terv.

Matti Ramlin Hpj.


Osakeanti päättynyt

Tuulimyllyjen evoluutio

  Sumituuli Oy 
  Vojakkalan vanhatie 43
  95500 Vojakkala

  Sumituuli Oy tarkistaa merkintään liittyvät asiat ja toimittaa osakekirjan merkitsijän/osakkeenomistajaksi merkityn henkilön osoitteeseen, hänen pyytäessä sitä.

  Merkintä on voimassa kun merkintähinta on maksettu merkintälistassa merkitylle Sumituuli Oy:n pankkitilille. Äänioikeus ja muut osakkeenomistajan oikeudet tulevat voimaan, kun osakeanti on virallisesti vahvistettu.


    Osakeanti päättynyt

    Sumituuli Oy 2MW:n tuulivoimalaitos - Ajos

    Osakeannin merkintäpaikkana Säästöpankki Optia, Tornio