KIITOS KAIKILLE

Voimalan vihkiäiset saatiin viettää aurinkoisessa lämpimässä, mutta heikossa tuulisessa säässä.

Juhlaan osallistujia oli reilu150henkilöä,Virosta,Tampereelta,Valkealasta,Oulusta,Sodankylästä, Rovaniemeltä,Ylitorniolta ,Konnevedeltä,Torniosta sekä Vojakkalan  kyläläisiä.                                                                                                                             Vihkimisen suoritti kansanedustaja Simo Rundgren leikkaamalla sinivalkoisen nauhan.  Nauhaa pitivät Kelly Moones ja Tarmo Moones Virosta.Leikkaamassa olivat  myös hallituksen puheenjohtaja Jari Tervahauta ja toimitusjohtaja. Matti Ramlin. Vihkimisen jälkeen Tornion Mieskuoro esitti kaksi laulua.Siinä tilaisuuden päätyttyä tuulikin virisi ja voimala lähti pyörimään.Väki siirtyi linja-autoihin, joilla mentiin Vojakkalan NS talolle ,missä varsinaiset muut juhlallisuudet pidettiin .Tilaisuus alkoi ruokailulla.   Avaussanat lausui hall.pj.Jari Tervahauta.  Juhlapuheen piti kansanedustaja Simo Rundgren, joka toi  myös entisen kauppa -ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen tervehdyksen.  Rovaniemen Energian toim.joht. Markus Tykkyläinen puhui tuulivoiman rakentamisen vaikeuksista ja luki syöttötariffityöryhmän asiantuntijajäsenen tekniikan tohtori Jari Ihosen tervehdyksen. VNT Management hall. pj. Di.Jarmo Saaranen  kertoi tuulivoimatekniikasta ja sen tulevaisuudesta.   Tornion Mieskuoro lauloi, jonka jälkeen Matti Ramlin kertoi hankkeen historiaa kuvin ja sanoin sekä lausui päätössanat.Tilaisuus päättyi Maakuntalauluun ja täytekakkukahveihin.

 

Viimeksi päivitetty: 08.05.2014

Tilaisuuden Ohjelma

Tilaisuuden  Ohjelma

Tilaisuuden juontaa Jouni Puoskari

Kello 9.45 Kokoontuminen Vojakkalan nuorisoseuralla

Kello 10.15 Linja-autolla siirtyminen Kemin Ajoksen öljysataman alueelle

Kello 11.15 Siirtyminen voimalalle

Kello 11.30 Voimalan vihkiminen

Kello 12.00 Paluu Vojakkalan nuorisoseuralle

Kello 12.40 Ruokailu

Kello 13.40 Avaussanat Sumituuli Oy: n hallituksen puheenjohtaja Jari Tervahauta

Kello 13.45 Puhe Kansanedustaja Simo Rundgren

Kello 13.55 Puhe Rovaniemen Energian toimitusjohtaja Di. Markus Tykkyläinen

Kello 14.05 Tornion Mieskuoro

Kello 14.10 Puhe VNT Management Oy:n hallituksen puheenjohtaja Di. Jarmo Saaranen

Kello 14.20 Yhtiön historia kuvina

Kello 14.30 Tornion Mieskuoro

Kello 14.40 Päätössanat  Matti Ramlin

Kello 14.50 Maakuntalaulu

Kello 14.55 Kahvi ,vapaa keskustelu

Viimeksi päivitetty: 08.05.2014

Vihkiäistilaisuuden ajo-ohjeet

Etelästä Kemiin tulevat poistuvat moottoritieltä  Ajos,Veitsiluoto,Satama  rampista oikealle,  ( kyltti Sumituuli ) ,jonka jälkeen käännytään vasemmalle, ( kyltti Sumituuli ) ajetaan kohti satamaa n.6km tulee Y- risteys jossa viitta Sumituuli vasemmalle, siitä n.500m tulee Öljysataman portti josta  opastus perille.

Pohjoisesta tulevat poistuvat moottoritieltä Kemin jälkeen oikealle rampista  Ajos, Veitsiluoto, Satama  ( kyltti Sumituuli ) ,sen jälkeen käännytään oikealle ( kyltti Sumituuli ) n.6km tulee Y- risteys jossa viitta Sumituuli vasemmalle, siitä n. 500m tulee Öljysataman portti josta  opastus perille.

 

Viimeksi päivitetty: 08.05.2014

Voimala on pystyssä

Hei kaikki osakkaat ja muut asiaan uskovat ja epäilijät!

Nyt se on vihdoinkin totta. Elin elämästäni 11 vuotta yhden myllyn takia. On ollut tyyntä ja myrskyä,on ollut epäilijöitä varmaankin enemmän kuin niitä jotka ovat asiaan uskoneet. Tosin epäilijöitä on ollut omassakin porukassa. Kuitenkin on ollut lukuisia ulkopuolisia henkilöitä, jotka ovat olleet tukena ja ovat auttaneet asiassa omalla panoksellaan.He ovat olleet asiasta samaa mieltä, että hanke on saatava tavoiteltuun päätökseen. Siitä kaikille kiitos tässä ketään erikseen mainitsematta, heistä varmaan jokainen tietää itse, ketkä ovat olleet mukana asiassa   Siitä kaikille teille suuret kiitokset !

Pystytystyö aloitettiin 6.8 nosturin kasauksella, joka kesti viikon. Nosturi tuotiin paikalle yli 30 rekkakuormana. Sekin oli iso toimenpide, nosturin omapaino oli nostovarustuksessa yli 500 tonnia, joka kuvaa millaisesta asiasta on kysymys. Raskain nosto oli nasellin nosto jonka paino on 84 tonnia ja nosto 100m korkeuteen.  Vaativin nosto oli siipien ja hubin nostopaino yli 40 tonnia ja kevein noin 100kg. Varsinaiset nostot aloitettiin 13.8 maanantaina ja viimeinen nosto oli perjantaina klo.15.15 , joka oli voimalan päälle tuleva huuva.

 Nosto ilmat olivat mitä mainioimmat ,lämmintä oli yli 20 astetta ja mikä tärkeintä, tuulet olivat heikot. Mikälli olisi ollut tuuliset säät, olisi voinut tulla lukuisia odotustunteja tai vuorokausia, pahimmassa tapauksessa jopa viikkoja.

Asennusryhmä, nostokalusto ja niiden käyttäjät olivat ammattilaisia, mikä on edellytys työn onnistumiselle, siitä kaikille kiitokset .

Vielä menee joitan viikkoja voimalan sisällä suoritettaviin asennustöihin, sen jälkeen voidaan alkaa koeajot ja verkkoon liittäminen.

 

Terv. Matti Ramlin

 Hall.pj

Viimeksi päivitetty: 08.05.2014

Pystytys

Hei!

Nosturi saatiin kasattua viime viikolla ja nostotyön valmistelut aloitettiin tänään klo 7.00 aamulla . Ensimmäinen putki oli paikoillaan  yhdentoista maissa ja toinen oli pultattuna klo 16.00 jälkeen. Huomenna työt jatkuvat aamulla.                                                          Toivomme hyvää säätä pystytyksen ajaksi, samanlaista kuin tänään, tuuli oli 2m/s mikä ei haitannut nostotyötä.

Matti

Viimeksi päivitetty: 08.05.2014