Joulu ja Uusi vuosi lähestyy

Niin se vuosi taas on kulunut, eikä mitään ihmeitä ole tapahtunut yhtiön asioissa. Vuosituotanto jää tänä vuonna alhaiseksi laitevian takia. Näyttää olevan, että meillä kaikki häiriöt ajoittuvat vuoden vaihteeseen kuten viime vuonnakin. Vaurio sattui 25.11 jatkuen edelleen,toiveissa olisi saada joulun ja uudenvuoden välillä toimintaan. Tuotanto oli viasta huolimatta kohtalainen tänä vuonna 4050 Mwh, vaikka mahdollisia tuotantopäiviä kuluneelta vuodelta puuttui 65. Tuotannon määrän pieneneminen aiheutui mm. kesän ja syksyn heikoista tuulista, mikä oli vallitseva tilanne koko maassa.

Tuulivoimaloiden luvitus on lähes yhtä ongelmallista kuin ennenkin. Nyt on tullut puheenaiheeksi terveydelliset ongelmat ihmisille ja eläimille, joista on monenlaista tietoa. Ministeriö on asettanut puolueettoman ryhmän selvittämään asiaa, ennen uuden tukipäätös ratkaisun tekoa.      Nykyinen energian hinta pitää investointi halukkuuden erittäin alhaisena energian tuotantomuodosta riippumatta varsinkin kotimaisten rahoittajien osalta. Ulkomaisilla sijoittajilla näkyy olevan asiaan enemmän kiinnostusta. Näyttää,että tuulivoima tulee olemaan merkittävässä asemassa tulevaisuuden uudistuvan  energiatuotannon muotona ja aurinko tulee siihen rinnalle. 

Nyt on alkanut jonkinlainen energia- alan murros.Tulee yksittäisiä pieniä erilaisia talo- ja kiinteistö kohtaisia energiaratkaisuja joilla korvataan osittain ulkopuolista energiaa.

Toivotan teille kaikille oikein Rauhallista ja Hyvää Joulua sekä Onnellista Uutta Vuotta

Torniossa 23.12.2016

Matti Ramlin Tj.