Vuosi lähestyy loppua

Niin on tämäkin vuosi lopuillaan. Blogikirjoitukset on jäänyt vähälle syystä, että yhtiön toiminta on normalisoitunut ja  toiminnat pyörivät lähes rutiinin omaisesti.  Mitään uusia suunnitelmia yhtiön toiminnan kannalta ei ole.

Kulunut vuosi oli tuulien suhteen tavanomainen. Tammikuu normaali, helmikuu hyvä, maaliskuu erinomainen, huhti-,touko- ja kesäkuu normaalit. Heinä- ja elokuu huonoja kuten aina. Syksyä kohden tuulet tavanomaisesti paranevat vuodenvaihteeseen asti, joskin joulukuu jää huonoksi laitevian takia. Tämän vuoden tuotanto näyttää asettuvan reiluun 6400 Mwh, mikä on 2 Mw  voimalalle tavanomainen vuosituotanto.

Myrsky on kuluneen vuoden aikana riepottanut puita ja katkonut sähkölinjoja eripuolilla Suomea. Kuluneen vuoden aikana on ollut 10000 talouksia ilman sähköä. Sinänsä en ihmettele, että näin pääsee tapahtumaan, koska monin paikoin linja- aukot ovat alimitoitetut ja niiden hoito ollut puutteellista.

Meidän voimalan toimintaa ei ole myrsky häirinnyt, arviolta vuoden aikana seisakkia tullut n.5h.

Huollot ja tarvittavat korjaukset on suoritettu lähes täysin omana työnä kurssin käyneen henkilöiden taholta.                                                                                                                 Kiitän kaikkia yhteistyökumppaneita ja yhtiön osakkaita kuluneesta vuodesta.                      Toivotan Oikein Hyvää Joulua ja Menestyksellistä  Uutta Vuotta

Matti Ramlin Tj.