Voimala on pystyssä

Hei kaikki osakkaat ja muut asiaan uskovat ja epäilijät!

Nyt se on vihdoinkin totta. Elin elämästäni 11 vuotta yhden myllyn takia. On ollut tyyntä ja myrskyä,on ollut epäilijöitä varmaankin enemmän kuin niitä jotka ovat asiaan uskoneet. Tosin epäilijöitä on ollut omassakin porukassa. Kuitenkin on ollut lukuisia ulkopuolisia henkilöitä, jotka ovat olleet tukena ja ovat auttaneet asiassa omalla panoksellaan.He ovat olleet asiasta samaa mieltä, että hanke on saatava tavoiteltuun päätökseen. Siitä kaikille kiitos tässä ketään erikseen mainitsematta, heistä varmaan jokainen tietää itse, ketkä ovat olleet mukana asiassa   Siitä kaikille teille suuret kiitokset !

Pystytystyö aloitettiin 6.8 nosturin kasauksella, joka kesti viikon. Nosturi tuotiin paikalle yli 30 rekkakuormana. Sekin oli iso toimenpide, nosturin omapaino oli nostovarustuksessa yli 500 tonnia, joka kuvaa millaisesta asiasta on kysymys. Raskain nosto oli nasellin nosto jonka paino on 84 tonnia ja nosto 100m korkeuteen.  Vaativin nosto oli siipien ja hubin nostopaino yli 40 tonnia ja kevein noin 100kg. Varsinaiset nostot aloitettiin 13.8 maanantaina ja viimeinen nosto oli perjantaina klo.15.15 , joka oli voimalan päälle tuleva huuva.

 Nosto ilmat olivat mitä mainioimmat ,lämmintä oli yli 20 astetta ja mikä tärkeintä, tuulet olivat heikot. Mikälli olisi ollut tuuliset säät, olisi voinut tulla lukuisia odotustunteja tai vuorokausia, pahimmassa tapauksessa jopa viikkoja.

Asennusryhmä, nostokalusto ja niiden käyttäjät olivat ammattilaisia, mikä on edellytys työn onnistumiselle, siitä kaikille kiitokset .

Vielä menee joitan viikkoja voimalan sisällä suoritettaviin asennustöihin, sen jälkeen voidaan alkaa koeajot ja verkkoon liittäminen.

 

Terv. Matti Ramlin

 Hall.pj


Pystytys

Hei!

Nosturi saatiin kasattua viime viikolla ja nostotyön valmistelut aloitettiin tänään klo 7.00 aamulla . Ensimmäinen putki oli paikoillaan  yhdentoista maissa ja toinen oli pultattuna klo 16.00 jälkeen. Huomenna työt jatkuvat aamulla.                                                          Toivomme hyvää säätä pystytyksen ajaksi, samanlaista kuin tänään, tuuli oli 2m/s mikä ei haitannut nostotyötä.

Matti